Свещеници се обучават за работа с алкохолици



Catholica.ro

В периода 3 – 5 октомври 2007, Филантропската медицинска християнска асоциация Кристияна, под патронажа на Архиепископия Клуж, в рамките на проект “Свети Димитър Бесарбовски” организира семинар за подготовка на свещеници за работа с алкохолно зависими и борбата с предизвиканите от алкохола морални и социални проблеми. В семинара участваха 30 свещеници от Клуж, Тимишоара, Яш, Орадя, Бая-Маре и Алба Юлия.

Дискутирани бяха проблеми, свързани с алкохолизма от морална, медицинска и терапевтична гледна точка. Темите, които бяха представени на срещата, обхващаха въпроси като определяне на алкохолизма като грях и като духовна болест; духовните и емоционални признаци на болестта, включването на болния и близките му в живота на енорията.

Срещата е етап от програма, целяща разпространението на информация, свързана с проблемите на алкохолизма и популяризирането на един друг поглед и друго разбиране на страдащите от алкохолна зависимост и техните семейства.

Превод: Камелия Константинова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...