Сега: Папа Бенедикт XVI конкурира Дан Браун



Източник: в. Сега

Папа Бенедикт XVI е написал книга за живота на Иисус Христос, която американското издателство "Рандъм хаус" ще публикува на 27 март, съобщи в. "Монд". Ройтерс предаде, че ако папата се надява книгата му "Иисус от Назарет" да се продава като "Шифърът на Леонардо" от Дан Браун, е избрал правилно издателството. Италианският в. "Джорнале" вече кръсти книгата, написана от папата, "Шифърът на Рацингер". От една страна, защото тя вероятно ще допринесе към дебата за произхода на християнството, породен от полемиката около "Шифърът на Леонардо", и от друга – защото ще бъде публикувана от издателя на бестселъра на Браун. В увода към книгата си от 400 страници папата пише, че тя е дело на личните му изследвания.

Теологът бил написал по-голямата част от труда си през 2003 г., преди да наследи Йоан Павел II през април 2005 г. Ватиканът продаде правата за разпространение на първата лична книга на папа Бенедикт XVI в целия свят на италианската издателска къща "Рицоли". Тя "независимо" е отстъпила на "Дабълдей" правата за разпространение на книгата в САЩ.

"Дабълдей" е филиал на "Рандъм хаус", групировка, която издаде книга от Йоан Павел II и други католически произведения. Първият том от книгата на папа Бенедикт XVI обхваща живота на Христос от кръщаването му в река Йордан до Преображението.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...