Талибаните: Папата да спре разпространяването на християнството в Афганистан


Папа Бенедикт XVI да вземе мерки, за да пресече опитите за разпространяване на християнството в Афганистан, поискаха действащите в тази страна бунтовници-талибани.

Както съобщава в четвъртък италианския вестник "Кориере дела сера", обръщението на талибаните към понтифекса е публикувано в един от сайтовете, използвани от афганските бунтовници. Ако опитите за разпространяването на християнството не се спрат, "последиците ще бъдат много сериозни", заплашват авторите.

Вестникът напомня, че наскоро арабският телевизионен канал "Ал-Джазира" показа кадри, на които се виждат американски военни от база близо до Кабул и многобройни екземпляри на Библията, преведени на местните езици. Американското военно командване издаде комюнике, в което се казва, че на войските на САЩ е забранено да се предприемат опити за разпространяване на всякакъв вид религия в Афганистан. Затова преведените екземпляри на Библията са иззети и са унищожени.

В своето обращение талибаните искат от Бенедикт XVI "да вземе мерки, за да се опазят мюсюлманите от глупавите и безотговорни действия на кръстоносците“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...