Традиционната молитвена седмица за християнско единство започва от днес



Ziarullumina

Молитвената седмица за християнско единство, която традиционно се провежда от 18 до 25 януари, тази година носи названието „Непрестанно се молете“ (1Сол. 5:17).

Преди 100 години католическият свещеник Пол Уотсън въвежда осемдневна молитва за единство между християните. Шестдесет години по-късно са включени църкви и енории от цял свят. Днес в подготвянето и честването на Молитвената седмица си сътрудничат вярващи от различни християнски църкви и общности.

Според радио Ватикана Молитвата за християнско единство не намира своето начало през 1908 година. Още Иисус Христос се е молел на Отца да направи така, че всички да бъдат едно цяло (Йоан 17:21 ): “Да бъдат всички едно: както Ти, Отче, си в Мене, и Аз в Тебе, тъй и те да бъдат в Нас едно, – та да повярва светът, че Ти си Ме пратил”, и така всички християни получили молитва за единство.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...