Украинските разколници се обединяват с протестанти-харизматици


Източник: Новости христианского мира

Разколниците от т. нар. "Киевска патриаршия" и харизматиците от църквата "Ново поколение" решиха да сключат съюз и да извършват съвместни богослужения. Това се казва в декларация, подписана на 18 юни от Юрий Юрчик, глава на Донецката епархия на тази разколническа структура, и Сергей Яковлев, президент на Духовния център на християнските църкви в Украйна.

"Опирайки се на добрите си взаимоотношения, тясното сътрудничество, съвместните молитви и богослужения, както и на взаимното си признание, главите на Донецката епархия на Украинската православна църква на Киевската патриаршия и на Духовния център на християнските църкви на Украйна "Ново поколение" провъзгласиха съюза на Донецката епархия на УПЦ (КП) и на Духовния център на християнските църкви "Ново поколение"", се казва в декларацията.

Съгласно декларацията, харизматиците и православните се признават взаимно за равни партньори и възнамеряват да провеждат съвместни молитви и богослужения.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...