„Международна православна благотворителност“ набира средства в подкрепа на Украйна



Международната агенция за хуманитарна помощ и развитие (IOCC) при Асамблеята на каноничните православни епископи на САЩ организира дарителска кампания в отговор на нуждите, предизвикани от войната в Украйна.

Предвид мащабите на кризата, организацията Международна православна благотворителност стартира набиране на поне 1 милион долара от частни дарения.

IOCC работи с партньори както в страната, така и в целия регион, за да помогне за справяне с възникналите непосредствени нужди, като същевременно планира и дългосрочни инициативи. Първоначално усилията са насочени към осигуряване на генератори и гориво, фенерчета, батерии и свещи. Бебешки пелени ще получат и семействата с малки деца.

В момента Международна православна благотворителност работи в сътрудничество с партньори на място в Румъния и Молдова, които посрещат бежанци, пристигащи от Украйна.

„Изпратихме наши екипи в района и се координираме с местните църкви. Ще осигурим спешни доставки на храна, вода, походни легла, матраци, одеяла и спално бельо, бебешка храна и пелени, плюс други хигиенни и санитарни материали. Международна православна благотворителност винаги се стреми отговорно и ефективно да осигурява хуманитарна помощ“, заяви изпълнителният директор на IOCC Константин М. Триантафилу.

„Благодарни сме, че сме в състояние да се мобилизираме бързо – както в Украйна, така и извън нея, – за да помогнем на хората в остра нужда. Кампания от такъв мащаб ще позволи на IOCC да се адаптира и да реагира още по-ефективно при промяна на възникващите нужди“, добави г-н Триантафилу.

За събиране на средства за бежанците от Украйна Православната църква в Америка обединява усилията си с Полската православна църква.

Всеки, който желае да направи дарение в подкрепа на хората в Украйна, може да го направи на: iocc.org/ukraine22.

 

Източник: International Orthodox Christian Charities

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...