Що за Цар е Този?



Що за Цар е Той, роденият в бедност, и какви поданици са тези, потънали в разкош?

Що за Цар е Този, Който не се крие зад въоръжена стража, и какви поданици са тези, които водят обучени кучета, за да ги пазят?

Що за Цар е Той, Който не налага собствената Си воля със сила, и що за поданици са тези, които смятат за естествено да изтребват всичко, което ги застрашава?

Що за Цар е Този, Чиято воля е волята на Небесния Отец, а не Неговата собствена, и що за поданици са тези, за които единственото добро е тяхното собствено?

Що за Цар е Той, след като еднакво Го е грижа и за доброто и за злото, и какви поданици са тези, които се страхуват еднакво от доброто и от злото?

Що за Цар е Този, Който предпочита да претърпи злото, вместо да търси разплата, и какви поданици са тези, които се стремят да победят злото, като извършват друго, още по-голямо?

Що за Цар е Той, Който не пожертва другиго, за да остане жив, и какви са тези поданици, които се избиват един друг, за да живее Той?

Що за Цар е Този, Който умира за ония, които Го разпъват, и що за поданици са тези, които разпъват своя Цар – сякаш някога биха могли да живеят без Него?

 

Източник: Оrthodoxtimes.com

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...