Кампания „Книги по ваше желание“ – активни предложения



Скъпи читатели на книгите на ОМОФОР, предлагаме на вашето внимание новите активни предложения в рамките на кампанията „Книги по ваше желание„, с помощта на която можете да поръчате наши издания, които не се намират в търговската мрежа.

 

АКТИВНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:

ОСНОВИ НА ЦЪРКОВНАТА ЖИВОПИС

Автор: Тодор Митрович
Превод: Татяна Филева
Редактор: Венета Дякова
Богословска редакция: Тодор Енчев
Година на издаване: 2014
Меки корици
Формат: 25 х 20.5
Страници: 296
Тегло: 1.022 кг
ISBN 978-954–2972-39-6

 

Книгата на Тодор Митрович „Основи на църковната живопис“ е написана в духа на опитите за семиотичен анализ на иконографското църковно изкуство, разглеждано като своеобразна „знакова система“, поддаваща се на семантично и структурно изследване.

Авторът е художник и преподавател по иконография в Белградската академия за иконопис и консервация към Сръбската православна църква.

Книгата е и своего рода „наръчник“ – сам авторът я предлага на студентите по църковно изкуство. В поредица страници са обяснени и илюстрирани най-важните етапи и стъпки, подходи, цветови решения и пр. в постигането на иконния образ – според нормите и технологията на средновековните майстори зографи. И още едно достойнство на книгата: обилният илюстративен материал от скици, цветови детайли, стенописи, мозайки, икони, идещи от древността на църковното „богословие в образ и цвят“.

Цена на книгата при поръчка в рамките на кампанията: 60 лв.
Корична цена: 110 лв.
Срок за заявка и плащане: 30.09.2022 г.
ИСТОРИЧЕСКИЯТ ПЪТ НА ПРАВОСЛАВИЕТО
Автор: прот. Александър Шмеман
Превод: Борис Маринов
Редактор: Павел Павлов
Година на издаване: 2009
Меки корици
Формат: 21х14.5
Страници: 433
Тегло: 0.600 кг
ISBN 978-954-9700-82-4

 

 

„В съвременното църковно съзнание миналото често сковава, вместо да бъде творчески претворявано във вярност към автентичното Предание. Открива се явна неспособност да бъде оценявано миналото, да бъде различавана в него Истината от прахоляка на миналото… Православното съзнание е винаги исторично, винаги включва в себе си миналото, но никога не му робува. „Иисус Христос е същият вчера, и днес, и вовеки“ (Евр. 13:8), така че силата на Църквата не е в миналото, настоящето или бъдещето, а в Христос, Който пребъдва в нея вовеки, за да може всеки от нас – в Него и с Него – да намира смисъла на своя живот.“

Прот. Ал. Шмеман

Книгата включва следните части: Началото на Църквата; Гонената Църква; Победата на християнството; Епохата на вселенските събори; Византия; Тъмните векове и Руското православие.

Цена на книгата при поръчка в рамките на кампанията: 8 лв.
Корична цена: 20 лв.
Срок за заявка и плащане: 30.09.2022 г.
УСЛОВИЯ НА КАМПАНИЯТА
В рамките на кампанията ще имате възможност да поръчате отпечатването на конкретна книга и да заплатите предварително по банковата сметка на фондация „Покров Богородичен“ или с дебитна/кредитна карта цената на поръчката, която представлява 50% от коричната цена на изданията.
КАК ДА ПОРЪЧАТЕ
1. Попълнете формуляра за поръчка на конкретното заглавие, включен в публикацията, или изпратете имейл с Вашето име, телефон, заглавие и брой на поръчаните книги, както и предпочитания начин за доставка на адрес omophor@gmail.com
2. Платете крайната сума по банков път или с кредитна/дебитна карта.
Данни за банков превод:
Титуляр: Фондация Покров Богородичен
Банка: Райфайзен Банк
IBAN: BG92RZBB91551067092215
BIC код: RZBBBGSF

В основанието за превода напишете заглавието на книгата и броя, ако поръчвате повече от един брой. Изпратете ни копие от платежното нареждане на посочения по-горе имейл.За плащане с дебитна/кредитна карта: използвайте този линк >>>.

4. В  посочения за всяко конкретно заглавие срок ще можете да направите вашата поръчка.
5. Доставката ще се извърши в двуседмичен срок след приключване на кампанията.
6. Книгите може да получите чрез доставка за ваша сметка по пощата или чрез куриерска фирма, както и на място в офиса ни в София (София 1407, бул. „Черни връх“ №68, ет. 1, ап. 1). Посочете избрания начин на доставка при попълване на формуляра за заявка.
За повече подробности и въпроси: omophor@gmail.com; (02) 9871655; 0889438864

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...