Детски православен лагер ще се състои в Граничката света обител



На 22 и 23 август в Граничката света обител „Свети Лука“, община Кюстендил, ще се състои Детски православен лагер, съобщават от Архиерейското наместничество в Кюстендил. Целта на лагера е да утвърди Православието и българските традиции като част от националното наследство на нашата духовност и култура, подчертават от наместничеството.

По време на лагера ще бъдат организирани различни работилници, в които децата ще изработват картички и ще участват в празнична детска лития, ще разучават православни песнопения и музикални игри. Ще има занимания и в анимационна и художествена работилница, която ще учи как се оформя сценарий, анимационен типаж, карикатура, движение. Децата ще се включат и в театрално обучение, за да усвоят основни правила в културата на речта, ясна дикция, активна артикулация и диафрагмено дишане. Накрая ще участват и в драматизация по случай 150 години от обесването на йеродякон Игнатий.

В различните дейности на православния лагер е включена и манастирска работилница, чрез която участниците ще научат за историята на Граничкия манастир „Св. Лука“.

Предвидени са и занимания по физическа активност и спорт, фотографска работилница и работилница за изработване на българска шевица.

В екипа ще участват д-р Надежда Панайотова – преподавател по правоговор, сценична реч и актьорско майстворство в НАТФИЗ, Велина Андонова – докторант по богословие, магистър по педагогика и основател на неделно училище в храма „Рождество Христово“ в София, Христина Христова – студент по богословие и организатор на редица благотворителни дейности, Диана Хаджиангелова – музикален педагог, Теодор Петров – дипломант на Нов български университет в специалността „Анимационно кино“, учител към неделното училище към храм „Рождество Христово“ в София и преподавател по модерни танци.

Източник: БТА

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...