Национален конкурс „Петдесетница – съшествието на Светия Животворящ Дух” 2024 г.



Пo решение на Светия Синод на БПЦ-БП синодалният Културно-просветен отдел обявява: НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПЕТДЕСЕТНИЦА – съшествието на Светия Животворящ Дух” 2024 г. в следните категории:

ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО
ЛИТЕРАТУРА (ПОЕЗИЯ И ПРОЗА)
ФОТОГРАФИЯ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

В Конкурса могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-ти клас. Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Петдесетница и свързания с него празник Свети Дух.

Крайният срок за изпращане на конкурсните творби е 15.04.2024 г.

Важи датата на пощенското клеймо или куриерската поръчка

Адрес и получател за изпращане на конкурсните творби:

Д-р Пенка Христова
КУЛТУРНО-ПРОСВЕТЕН ОТДЕЛ
СВ. СИНОД на БПЦ-БП
За Националния конкурс „ПЕТДЕСЕТНИЦА – съшествието на Светия Животворящ Дух” 2024 г.
Ул. „Оборище” № 4
Гр. София 1000
България
Email: skpotdel@bg-patriarshia.bg

Всяка творба задължително трябва да съдържа следната информация: в десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо:

*Раздел/подраздел/жанр
*Заглавие на творбата;
*Трите имена на автора;
*Възраст, група/клас;
*Град/село, област, училище/ДГ/ЦПЛР/ученически клуб/енорийско училище/друга институция с учебно звено;
*Адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител;
*Името на преподавателя/ръководителя и негов телефон за връзка.

В конкурсния СТАТУТ се съдържат всички условия и насоки, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории.

Имената на НАГРАДЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ С ПРОТОКОЛА НА ЖУРИТО ОТ СЪОТВЕТНИЯ РАЗДЕЛ ще бъдат публикувани на 01.05.2024 г. (Велика Сряда) в Официалния сайт на Св. Синод на БПЦ-БП, Раздел НОВИНИ.

Награждаването на участниците в Националния конкурс „ПЕТДЕСЕТНИЦА – съшествието на Светия Животворящ Дух” 2024 г. ще се състои на 19.05.2024 г. (3 Неделя след Пасха – на св. Мироносици) след приключването на св. Литургия в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ (гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 47, до Женския пазар и Лъвов мост). След награждаването се предвижда рецитал и откриване на изложба с наградените творби в Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Статутът на конкурса предвижда, след изтичане на конкурсната изложба, творби от раздели „Изобразително изкуство“ и „Фотография и Информационни технологии“ да участват в благотворителна разпродажба със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

Вдъхновение и благословен от Бога успех на всички малки и големи участници в конкурса на светата ни Църква, посветен на Св. Дух!

Източник: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...