Заупокойна молитва за Васил Левски в Карлово



Днес се навършват 151 години от обесването на йеродякон Игнатий – Васил Левски.

С благословението на  Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, отслужи панихида за йеродякона в храм „Успение Богородично” в Карлово.

С епископа съслужиха свещеноиконом Марко Марков – архиерейски наместник на Карловска духовна околия, храмовото духовенство и свещеници от околията.

На Заупокойната молитва присъстваха кметът на град Карлово г-н Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет г-н Доньо Тодоров, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бриг. ген. Маргарит Михайлов, командири и офицери от 61-ва Стрямска бригада, представители на местната власт, общественици и христолюбиви воини.

Знеполският епископ Арсений се обърна към всички с възпоменателно слово за живота на Васил Левски.

След заупокойното последование епископ Арсений, заедно с кмета и обществениците, се отправиха към центъра на града, където гражданите и гостите на Карлово се бяха събрали да поднесат венци в знак на почит пред паметника на националния герой.

Източник: Пловдивска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...