Семинар за секуларизацията се провежда във Варна


На 25 април 2009 г. (събота) от 11:00 часа в Духовно просветен център “Св. Архангел Михаил” – гр. Варна ще се проведе семинар на тема „Религиозните традиции срещу секуларизацията” с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил.

Ще бъдат представени следните доклади:

1. Доклад на Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил на тема ”Православната духовност и ролята й в добронамерения диалог между Турция и България” представен от прот. Василиий Шаган.

2. Доклад на Ректора на Висш ислямски богословски институт София на тема: „Нуждата от конфесионално религиозно образование в българското училище”.

3. Доклад на Яцек Вуйчек от Католическа енория „Св. Арх. Михаил” – гр. Варна на тема: „Католическият опит в борбата със секуларизма”.

4. Доклад на о. Саркис Ованесян от Арменска апостолическа църква гр. Варна на тема: "Отношение и прием на арменските бежанци в България".

5. Доклад на арх. доц. Павел Стефанов от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” на тема: „Православие и ислям – сравнително представяне на двете традиции”.

6. Доклад на прот. Василий Шаган на тема: ”Религиозното образование в България, развитие в диалога Църква-държава”.

Поканени като официални гости на семинара са Главният мюфтия г-н Мустафа Алиш Хаджи, представител на МОН, представител на Дирекция „Вероизповедания” към Министерски съвет.

ОТ ПРЕСЦЕНТЪРА НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...