Училище за живота



Име на организацията: Сдружение "Добролюбие" Варна

Тел., ел. поща: 052/614 691; archangelmichael@abv.bg
Сума: 3455 лв.
Година: 2006

Описание: Проект “Училище за живота” беше спечелен през 2006 г. пред Фондация “Покров Богородичен”, гр. София и продължава започналите през изминалите години успешни курсове и проекти, провеждени към Духовния център. Проектът включва и някои нови инициативи като курс по бродерия и шев на църковни предмети, както и кампания за разпространение на материали за сексуалното здраве и култура сред младите хора.


• Обучителен курс по бродерия и шев на църковни предмети и одаяния. Всеки курсист ще изработи следните изделия -разделител за св. Евангелие, икона с мъниста в рамка, покривка със златна бродерия и други. Заниманията ще се провеждат в шивашкото ателие към храм “Св. Архангел Михаил”. Част от изработените изделия ще бъдат дарени на варненски храмове.

• Кръжок по Рисуване и приложно изкуство. В този курс могат да се запишат ученици от различни варненски училища. Начало на занятията 01.10.2006 г. Целта на кръжока тази година ще бъде изработването на голям брой рождественски и великденски картички или различни изделия за празниците Рождество Христово и Пасха, които децата ще разпродадат на благотворителни изложби. Идеята ще е със спечелените средства учениците сами да закупят подаръци за децата от дом “Надежда”, с които работят доброволци при храма и които посещават редовно неделните богослужения.

Превенция на изкуственото прекъсване на бременност (аборт) и вредата от употребата на някои котрацептивни средства. Тази инициатива е продължение на започналите срещи на богослови и терапевти в часовете на класа в различни варненски гимназии, в коите се обсъждат въпросиите за сексуалнистта, половите отношения; изяснява се православното учение за брака, изкуственото преъсване на бременност, контрацепция и други. През тази учебна година освен изяснителни беседи с учениците ще има и кампания за разпространение на разяснителни брошури по тези наболели теми във възможно най-голям брой варненски училища или обществени учреждения. За целта ще се търси съдействието на отдел “Мледежки дейности и спорт” към Община Варна, с който Духовния център работи съвместно по различни младежки проекти от няколко години.

(Материалите за провеждането на всички дейности са осигурени със средства от проект “Училище за живота”)

Очакваните резултати от различните начинания на свещениците, богословите и енориашите към Духовно-просветния център “Св. Архангел Михаил” са преди всичко придобиване на знания на хора от различни възрастови групи за Християнската източноправослава религия и култура и възпитание на хртистиянски ценности сред младите хора.

Разпространяването сред учениците на полезна информация за отношенията между половете и православното учение за брака са възможност да се избегнат много от пагубните последици от “освободения” живот на съвременните младежи.

Духовно-просветният център “Св. Архангел Михаил” разполага с оборудвана Учебна зала, пригодена за работа с деца и младежи, Лекционна зала, шивашко ателие, книжарница за православна литература, библиотека и читалня, които са отворени всеки делничен ден от 10:00 ч. до 17:00 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...