Висши религиозни представители се събраха в Кьолн, за да обсъдят срещата на върха на Г-8



Източник:
Orthodoxeurope

Висши религиозни представители от страните от Г-8 се събраха вчера и днес в Кьолн (Германия), за да разговарят за провеждащата се среща на върха на Г-8. „Днес (вчера – бел. прев.) в Кьолн се открива двудневна конференция, обединяваща религиозни лидери, успоредно със срещата на върха на Г-8”, е съобщил отец Всеволод Чаплин, заместник-председател на Отдела за външноцърковни отношения на Московската патриаршия, в интервю пред РИА-Новости, преди за замине от Москва за Германия.

Митрополит Кирил Смоленски и Калининградски, епископ Волфганг Хубер, председател на Съвета на Евангелската църква на Германия, представители на Католическата църква, поместните православни църкви, протестантските църкви, исляма, юдаизма и делегати на международни религиозни организации участват в тази среща.

Дневният ред включва въпросите за справедливостта на икономическата и социалната политика, богатството и нищетата, подпомагането на най-бедните страни в Африка. „Ще разгледаме критично политиката на Г-8 в областта на икономиката и дейността на международните финансови структури”, е посочил отец Всеволод Чаплин.

Срещата на Г-8 се провежда от 6 до 8 юни 2007 година в Хайлигендам и е посветена на отговорността на световната икономика, проблемите на околната среда и помощта за африканските страни. Днес Г-8 обединява Великобритания, Германия, Италия, Канада, Русия, САЩ, Франция и Япония.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...