Църквата срещу биотехнологиитеТази събота във „Вяра и общество”

В поредното издание на предаването ще дискутираме върху позицията на Църквата срещу клонирането на животни и човешки ембриони. С доц. Костадин Нушев и д-р Богдан Пенев ще говорим докъде може да стигне вмешателството на човека в творението. Вашите въпроси и мнения по темата предварително може да споделите с нас на имейла или на страницата на „Вяра и общество” в сайта на БНТ, а по време на предаването – на тел. 02/ 9 444 999 или на страницата ни във Фейсбук Viara I-Obshtestvo, (Вяра И-Общество)

Във втората част на предаването ще разговаряме с доц. Пламен Павлов за неизвестни български светци, почитани от други православни църкви. А в началото на броя ще видете разказ за един от тях – св. Ефрем Българина, патриарх Печки.

Гледайте „Вяра и общество” тази събота (25 юни) точно в 10.00 ч. Повторението на предаването по БНТ1 е на 1 юли (петък) от 15 часа. По БНТ Свят се излъчваме в неделя (26 юни) от 8.20 часа с повторение на 28 юни (вторник) от 4.45. Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции“ в раздел „Религия и История“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

5 Отговори

 1. прием ШУ 14 юли каза:

  Гладуването прекратява диабета –
  http://www.bbc.co.uk/news/health-13887909

 2. Стефан Чурешки каза:

  Обосновката за легитимизма на мястото на Църквата в нашето общество, което е европейско, защото комунистите решиха така на ХІV си конгрес е факта, че Църквата е стълб и крипело на истината, води човека към спасение на душата, грижи се за ближния и му помага, особено в тежки времена като нашето, отдава по милост и справедливост, което е Божие изискване и крепи цивилизацията като учи на добро, хуманност и почитание към ближния. У нас обаче заради нормите на мистичната българска народна конспирация, която непрекъснато излъчва хора от народа да ни управляват след 1878г. ,т.е. силоваци, конспиратори и лица, които не са ходили на училище Църквата е нещо друго. Тя е крепител на националната иднетичност, като тук е дублирана от светски лица, пазител на националната същност, като тук пак е дублирана, а образованието, културата, социалната сфера и духовността на практика са предадени на цивилни лица. Затова в условията на пазарна философия на обществото Църквата става „Мистика и ритуал“ ООД.

 3. Стефан Чурешки каза:

  Изатова пак цивилни лица, подготвени, обучени и издържани от Държавата ще говорят за позицията на Църквата, а хората с раса, някои от които са маскирани рационалисти, циници и битови екстремисти ще усвояват от треби и молитви, макар от Библията, ако приемаме тази книга за истинна да с езнае, че на фалшиви и отстъпили от вярата духовници и свещеници Бог не обръща никакво внимание, а слуша праведниците, страдалците, мъчениците и гонените заради правда. В този смисъл е логически необосновано да даваме ресурс на расоносците, а цялата работа, в това число е реалното връзка с Бога да я вършат цивилни, чиято награда фамонзният ни клир обещава на Небасата, защото идеята за светло бъдеще е проверима и ако не е вярна ,то тогава обещнаието за блага и награди с контестира от времето. Виж благата на Небесата са непроверими в реално време и тях можеш да ги обещаваш с пълна сила. Защото в България няма църковен труд за истината, та да видим какво БПЦ крепи.
  http://chureshki.wordpress.com/

 4. Martina Andreeva каза:

  Надявам се че този път постингът ми няма да бъде изтрит като предишният, въпреки че не е съдържал никакви цинични думи, вулгарно отношение или омраза, но явно е бил неуместен заради отрицателното ми отношение към червената армия и СССР.
  Прави ми впечатление в този портал че има много тесен кръг от хора (не повече от 2-3) които пишат под абсолютно всяка статия. Това е доста интересно, питам се колко посещения има на ден pravoslavie.bg?

 5. Пламен Евгениев Сивов каза:

  Може би отговорът на въпроса Ви е свързан с това, че към сайта съществува форум, където пишат много повече хора и където са изнесени и много от дискусиите, свързани с текстовете тук. А относно посещаемостта, можем да кажем, че дневните посещения се измерват в хиляди 🙂
  [quote name=“Андреева“]
  Прави ми впечатление в този портал че има много тесен кръг от хора (не повече от 2-3) които пишат под абсолютно всяка статия. Това е доста интересно, питам се колко посещения има на ден pravoslavie.bg?[/quote]