„Атака” ще лобира за Българската православна църква в парламента?


Източник: БТА/Фокус

Днес по обед лидерът на „Атака” Волен Сидеров се срещна с представители на Светия Синод на Българската православна църква. Срещата бе обявена още миналата седмица. Тя се проведе по молба на политическия лидер и продължи около час. Волен Сидеров е бил посрещнат от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил.

По време на срещата със Светия Синод гарантирахме, че “Атака” може е да лоби на Българската православна църква в парламента, заяви след срещата за агенция “Фокус” лидерът на “Атака”.

На срещата са били обсъдени въпроси от различни сфери на социалния и политически живот като: здравното осигуряване на свещенослужителите, въвеждането на вероучението в средното училище, сектите в България.

Политическата сила ще лобира в парламента за законодателни промени, които да гарантират плащането на здравните и социалните осигуровки на свещенослужителите от бюджета. 

Според Волен Сидеров Светият Синод трябва да контролира съдържанието на учебниците по вероучение и този предмет да бъде въведен в училище в класическия си вид, а не като религиознание.

“Получихме благословия от архиереите, морална подкрепа за нашата дейност и обещание за регулярна оперативна връзка”, казва още Волен Сидеров, цитиран от агенция Фокус.

Срещата се провежда ден преди архиереите на Светия Синод на Българската православна църква да се съберат с водачите на различните вероизповедания в България, за да обсъждат въпроси, свързани със запазването на религиозния мир и зачитането на религиозните права и свободи у нас.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...