Бачковският манастир в помощ на бездомни хораБездомните хора, които обитават района около Централна гара в София, ще получат одеяла и пакети с хранителни продукти от Бачковския манастир. Жестът на милосърдие идва седмица преди Великден.

„Идеята се роди, след като някои от братята на Светата обител разбрали от медиите, че има кампания за подпомагане на бедните, социално слабите и бездомните преди празниците. Оказа се, че има много хора, които са в нужда и без дом. Спонтанно, като християни и вярващи хора, решихме преди Цветница и Великден да им помогнем”, обясни игуменът на манастира Негово Преосвещенство епископ Сионий.

За хората без дом са предвидени завивки, а социално слабите ще получат пакети с хранителни продукти. Подготвени са 150 пакета, като преди Възкресение Христово ще бъдат направени още толкова.

Има инициатива да се подпомогнат хора не само в София, но и в Бачково и региона – селата около манастира.

 

Източник: nova.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...