В Пловдив посрещнаха частица от мощите на св. Николай ЧудотворецSv. Nikolai ChudotvoretsНа 12 март духовенството и миряните на Пловдивска епархия се поклониха пред частица от мощите на св. Николай Чудотворец, която бе тържествено посрещната в пловдивския митрополитски храм „Св. Марина“. Светинята бе донесена в България от Тамасоския митрополит Исая от Кипърската православна църква.

Мощехранилницата с нетленната десница на св. Николай Мирликийски бе поставена в центъра на храма за поклонение. Пловдивският митрополит Николай отправи приветствено слово към митрополит Исая и двамата архиереи заедно отправиха молитва за застъпничеството на светия Чудотворец пред Бога.

Всеки, които иска да се поклони пред светинята, може да го направи и в днешния петъчен ден до 20 ч. в пловдивския митрополитски храм.

Hram Sv. Marina

 

 

 

 

 

 

 

 

Hram Sv. Marina

 

 

 

 

 

 

 

 

Sv. Nikolai

Hram Sv. Marina

 

 

 

 

 

Снимки: www.plovdivskamitropolia.bg

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...