В събота Старозагорският митрополит Киприан ще бъде тържествено посрещнат в своята епархияmitropolit_kiprianНовоизбраният Старозагорски митрополит Киприан ще бъде тържествено посрещнат на границата на своята епархия в утрешния ден, 17 декември, около 15.30 ч., при село Осетеново, Казанлъшко.

След това около 16 ч.  новият митрополит ще бъде посрещнат и от духовенството и миряните в Казанлък, при централния градски храм „Св. Богородица“.

По-късно, около 17 ч., митрополит Киприан ще пристигне в митрополитския център Стара Загора. В катедралния храм „Св. Димитър“ той ще бъде тържествено интронизиран.

На 18 декември (неделя) в катедралния храм ще бъде отслужена св. Литургия. След богослужението въдворяването на новия митрополит в поверената му епархия ще бъде тържествено провъзгласено.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...