Гръцки свещеници: България да върне „плячкосаните реликви“Може да харесате още...

2 Отговори

 1. pepi каза:

  Koga garcte 6te razberat 4e Vizantia(isto4nata rimska imperia) nqma po4ti ni6ti ob6to s dne6natata nacionalna dargava Garcia i kulturnoto nasledstvo na tozi universalen svqt prinadlegi na vsi4ki pravoslavni narodi vklio4itelno armenci i za6to ne arabi.I voob6te dnes pove4e ot vsqkoga pravoslavnite sve6tennici trqbva da pomnqt 4e sa dali obed da slugat na HRISTOS i negovia narod a ne na nacionalni idei i dargavni politiki.Bratq garci obi4ame vi takiva kakvito ste no do koga 6te ru6ite pravoslavnoto edinstvo…

 2. Альоша каза:

  Това не е православен и християнски начин на мислене. Е, католически и протестантски може да бъде, но малко скотски за православни свещеници. Но и другото е вярно, че гърците са добре, защото си преследват интересите и са най-големите националисти в ЕС.
  Вместо да ни благодарят, че сме ги съхранили, а не са унищожени или в частни колекции, те джафкат като не особено умни кучета за кокала в колибата на съседа си.
  Защо не поискат от западна Европа и „Великите сили“ онова, което задигнаха „рицарите“ от т.нар. Кръстоносни походи от Византия и Константинопол? Европа е богата, защото е крала от целия свят, от всички континенти и от край време се правят на „велики“. И сега ние искаме да се присъединим към най-големите крадци в човешката история?! Европа е духовно гробище, но кой да чуе арх. Юстин Попович!
  Нека не ламтим за глобалното тленно царство,а да сме добре в Небесното царство!