„Еклисиологията – въпроси, проблеми, перспективи“ е темата на четвъртия Международен семинар по систематическо богословие205От днес в Православния център „Проф. Тотю Коев“ във Велико Търново започва Международният семинар по систематическо богословие и християнска философия, който се провежда за четвърта поредна година по вече утвърдила се традиция.

Семинарът се организира по инициатива на Центъра по систематическо богословие към Православния богословски факултет на Великотърновския университет, с финансовата подкрепа на фондация „Покров Богородичен“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, по научно-изследователски проект с ръководител доц. д-р Свилен Тутеков.

Тазгодишната тема на семинара е „Еклисиологията – въпроси, проблеми, перспективи“. За да вземат участие във форума заедно с българските си колеги, във Велико Търново пристигат изтъкнати богослови от Сърбия и Македония.

 За първа година част от лекциите ще бъдат излъчвани на живо на адрес: http://ustre.am/14IFN
Програмата на семинара можете да откриете тук.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...