Започват проверки на школа по паневритмияОбразователното министерство започва проверки по сигнал на предаването „Вяра и общество”

”Още следващата седмица ще направим проверка в училищата, в които е била допусната паневритмичната школа „Орфеана” – това заяви заместник-министъра на образованието Милена Дамянова, специален гост на „Вяра и общество”. Тя бе поканена да коментира начина, по който различни духовни учения тихомълком се вмъкват в детски градини и училища.

В разговора с Горан Благоев Милена Дамянова подчертава, че отговорност за допускането на външни хора, които занимават децата с различни извънкласни дейности, носят директорите, но също така и родителските настоятелства. „Недопустимо е преподаватели да налагат на учениците своите религиозни или духовни убеждения” – заявява заместник-министърът.

По повод Архангелова задушница предаването „Вяра и общество” е подготвило и два специални материала за този ден: столичният свещеник Александър Лашков ни разкрива християнското вярване за душите на починалите, а материал, изграден върху архивни кинохроники, ни пренася във времето, когато Архангелова задушница става и Ден на падналите за Родината. Ще научите и защо през 1939 г. Св. Синод протестира срещу въвеждането на минутата мълчание като начин да се почитат загиналите войни.

Тази събота (6 ноември) „Вяра и общество” се излъчва по БНТ 1 от 10.25 ч., с повторение – сутринта на 8 ноември от 1.20 ч. Излъчването по БНТ САТ е в неделя (7 ноември) от 10.05 ч., с повторение – от 6.15 ч. сутринта на 8 ноември.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...