Игуменът на Гложенския манастир го подпалиИгуменът на Гложенския манастир “Св. Георги Победоносец” Панкратий предизвикал пожар в манастира, съобщиха от Областна дирекция "Полиция"-Ловеч.

Огънят избухнал около 00:20 часа, съобщи Фокус. На място са изпратени служители от РПУ-Тетевен, които са установили, че игуменът на манастира – йеромонах Панкратий – на 50 години от село Малък Извор, е влязъл в конфликт с група посетители и стрелял с газов пистолет марка "Заза" 8 мм.

След това игуменът запалил канцеларията на манастира и избягал в посока село Голям Извор със собствения си джип "Опел Фронтера". В района на местността "Предела", Панкратий подпалил и автомобила, който е напълно унищожен. Междувременно пожарът в манастира е потушен от служители на пожарната в Ябланица и Тетевен.
Около 6 часа тази сутрин игуменът се връща и повторно запалва канцеларията в Гложенската Света обител, след което се укрива. Пожарът отново е потушен, а след намеса на служители от РПУ-Тетевен Панкратий е издирен и задържан за 24 часа. Той е транспортиран в МБАЛ-Ловеч поради съмнение за фрактура на дясна ръка. В РПУ-Тетевен е образувано дознание.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

3 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  С такива ‘духовници’ не е нужен ‘научен’ атеизъм и държавни гонения. Ние сами ще се ликвидираме за радост на лукавия.

 2. Грешник каза:

  Монахът при пострижението си в т. нар. малка схима дава и обет за доброволна бедност (нестяжание). Поради това йеромонах Панкратий се е освободил от излишния си джип.
  А от монастира, защо?

 3. izvor каза:

  Да, ама имаме и други нестяжатели, които не палят? Я вижте какво става пише по вестниците:

  „Пловдивският митрополит Николай отново събра очите на миряните и пловдивските духовници. От близо седмица владиката смени спортното БМВ със суперлуксозна лимузина „Ауди А8“, подарък от шефа на „Левски“ Батков, пише в новия си брой в. „Експрес”. Новото возило превърна автопарка на митрополията под тепетата в нещо като рекламен спот на автосалона в Детройт. На паркинга зад храм „Св. Марина“ компания си правят джип „Шевролет“ и мощно БМВ М5, луксозен „Хюндай“ и новата тузарска лимузина А8.“

  http://www.edmunds.com/audi/a8/review.html