Избрани са тримата кандидати за български ПатриархМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Станиславов каза:

  След отварянето на досиетата на т. нар. висш клир на „БПЦ“ и на слепите и глухите вече е ясно, че „БПЦ“ не е православна, а още по-малко е Църква! Няма нито един от „висшия клир“, който да не е комунист, новокалендарец, икуменист или масон, а тези ереси и отстъпления са осъдени от светата Православна Църква и са предадени на Анатема!
  С оглед на горното,
  [b]призовавам всички от т. нар. „висш клир” на институцията „БПЦ”, както и всички, които са в общение с тях, сътрудничат им и ги подкрепят, да последват примера на един от своите събратя-„архиереи” (с пожелание да доведат нещата докрай и на дело!), който след отварянето на досиетата беше написал покайно писмо (изповед) до един архимандрит, в което писмо сам признаваше, че е отпаднал от светата Христова Църква, просеше молитвено застъпничество и съвет какво да прави![/b]

  С най-добри намерения и чувства, и с пожелание да бъдем заедно в светата Православна Църква! Подай Господи!

 2. Киро каза:

  Уважаеми г-н Станиславов,писна ми да повтарям едно и също,но с риск да стана банален ще го напиша пак.Първо,ако ми позволите един въпрос,Вие, непримирими борци за нравствена чистота и морални цензори, кръстени ли сте/и ако да,кога/ и родителите ви сключвали ли са църковен брак?Защото тези хора ,по време на атеистичният режим,съзнавайки напълно всички рискове и негативи, са станали духовници,докато ние се криехме като мишки и не смеехме да влезем в църква да не би някой да донесе на партийният секретар,а сега даже имаме наглостта и безочието да вием като помияри срещу тях.Да, трябва да има извинение,целият български народ паднал на колене, трябва да проси извинение от църквата и служителите и, защото я изостави на произвола на съдбата и то не само през времето на комунизма!Така че, Господа,първо вижте гредите в собствените си очи,тогава вадете сламките от очите на другите!!!

 3. Банев каза:

  2 + 2 = 4, НО МОЖЕ И 3, АКО СВ.СИНОД РЕШИ!

  Предлагам на Св.Синод в пълен състав да промени и Закона за гравитацията, като премести напред десетичната запетая с една позиция. При 0,98 G всеки ще може да лети.

  После юристите на Синода да се качат на камбанарията на храма „Св.Александър Невски“ и да литнат в изпълнение на решението на Св.Синод на БПЦ!

 4. Иван Николов каза:

  До Станиславов
  Кой е този „архиерей“ дето след отварянето на досиетата написал покайно писмо (изповед) до някакъв архимандрит, в което писмо сам признал, че е отпаднал от светата Христова Църква, просел молитвено застъпничество и съвет какво да прави! Ако наистина има такъв,назови му името,не ни карай да гадаем,а ние „вси христянье“ ще му целунем ръка…или май като се събуди целия беше в пот,а…