Огнян Герджиков изпрати поздравително писмо до новия игумен на Рилския манастир


Председателят на Комисията по правата на човека и вероизповеданията към Народното събрание, г-н Огнян Герджиков, поздрави в писмо от 17 ноември 2005 г. новоизбрания игумен на Рилската св. Обител, Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Ваше Преосвещенство,

С голяма радост Ви поздравявам по случай избирането Ви за Игумен на Рилската св. Обител – светинята на българския народ!

Искрено се надявам, че благодатта на Св. Йоан – Великият Рилски Чудотворец – ще бъде над Вас, окриляйки благородните Ви дела!

Пожелавам Ви и Ви моля като българин, да съумеете да възвърнете славата и величието на Рилския манастир, като духовно средище и пръв книжовен център, такъв, какъвто е бил за народа ни през отминалите векове.

Оглеждайте се, призовавайте и давайте личен пример на духовно богати и образовани млади хора, за да се оглася светата Обител не само от стъпките на поклонниците и туристите, но и от песнопенията на многобройното монашеско братство.”, се казва в писмото до Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...