Патриарх Неофит се срещна с Кипърския архиепископ ХризостомНа 20 май в Синодалната палата Българският патриарх Неофит се срещна с Кипърския архиепископ Хризостом, който е на кратко посещение у нас. В срещата са взели участие и членовете на Св. Синод: Пловдивският митрополит Николай, Неврокопският митрополит Серафим, Старозагорският митрополит Киприан, Врачанският митрополит Григорий, Видинският митрополит Даниил, както и Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод.

„Приемът завърши с пожелание за дълголетно служение на Светата Православна църква, ревност в проповедта и надежди за бъдещи срещи и служение пред Божия престол“, се казва в съобщението на патриаршеския сайт.

Като знак на признателност Негово Светейшество патриарх Неофит е получил в дар плакет с образите на апостолите Павел и Варнава, а той е подарил на Кипърския архиепископ Хризостом енголпие с образа на св. Климент Охридски.

Източник: www.bg-patriarshia.bg; снимки: Ангел Карадаков

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...