Празникът на светите апостоли Петър и Павел в гр.Павликени


Днешният ден ще остане в паметта на жителите на гр. Павликени като един светъл и незабравим християнски празник. Макар да беше работен ден, това не попречи на миряните да изпълнят храма “Рождество на Пресвета Богородица” и да вземат участие в празничната Света литургия, която отслужи архиерейският наместник отец Георги. За всеобща радост, наред с възрастните се причастиха много деца и младежи.

След  литургията бе организирано празнично литийно шествие, водено от децата на ОУ “Св.Климент Охридски”, които в крехките си ръчички с усилие, но и с горда усмивка, носеха кръста, хоругвите и звездиците.

Седемметров венец предвождаше иконата на Светите апостоли Петър и Павел, която е нарисувана и дарена днес за храма също от дете – ученичка от СОУ “Бачо Киро”. Децата поднесоха цветята пред мемориала на светите апостоли, където бе запален вечният огън в памет на тяхното свято дело.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...