Президентите на България и Хърватия посетиха Рилския манастир 

Източник: Actualno. com

Президентът на Хърватия Стипе Месич, който е на официално посещение у нас, заяви пред журналисти в Рилския манастир, където бе днес заедно със своя домакин – българския държавен глава Георги Първанов, че е много доволен от визитата си в България.
Това, че сме тук, в Рилския манастир, ме връща към голямата тема за културните коридори, за общуването между нашите два народа в миналото, каза българският президент Георги Първанов.

 

Той допълни, че се откриват много добри възможности за активизиране на бизнес контактите между България и Хърватия, за взаимни инвестиции и създаването на съвместни икономически дружества.
Между двете страни съществуват много добри междудържавни отношения, те са приятелски, заяви хърватският президент и каза, че очаква да получи от българската страна съвети как Хърватия да приключи по-бързо преговорите с Европейския съюз.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...