Сменят предстоятеля на Руското подворие в СофияАрхим. Филип (Василцев) и новият предстоятел на Руското подворие в София – архим. Васиан (Змеев)

На 7 март на своето първо за 2018 г. заседание Св. Синод на Руската православна църква, под председателството на Руския патриарх Кирил, е взел решение да освободи от поста на предстоятел на Руското подворие в София архим. Филип (Василцев) и да го изпрати на служение в Бейрут, Ливан, като втори представител на Руския патриарх там, съобщава официалният сайт на Московската патриаршия.

На мястото на архим. Филип в София ще дойде архим. Васиан (Змеев), като Св. Синод на Руската църква изказва благодарности за положения от него досегашен труд като представител на Руската православна църква в Белоруския екзархат.

Архим. Филип (Василцев) заемаше длъжността предстоятел на Руското подворие в София от 2011 г., като неговата дейност в България бе свързана и с някои противоречиви събития. В официалното съобщение на Московската патриаршия причините за смяната не се посочват.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...