Послание на Севастийския митрополит Аталлах ХаннаМоже да харесате още...

16 Отговори

 1. andrey каза:

  Време е да изразим солидарност с палестинския народ, подложен от десетилетия на най-грозен геноцид от цио-нацистите. Да помним и това, че една голяма част от този най-изтребван, мъчен и унижаван в днешния свят народ са наши братя, православни християни! С вас сме в тези тежки часове, братя!

 2. Дон Кихот каза:

  Аз пък, без да съм архиепископ-на-не-знам-що-си, осъждам арабсксия тероризъм, който е причината за днешната и всички бъдещи кризи в Св. Земя.

 3. refab каза:

  Някой ми изтри това, което бях написал за терористичната организация „Хамаз“, призната за такава от цял свят, за това, че от 2003 година са изстреляли 9 400 ракети срещу Израел, за това, че има данни, че използват като щит собствения си народ (Израел е предупредил с 80 000 листовки цивилните да освободят сградите от които се стреля и са складове на оръжие ), че брутално са смачкали организацията „Фатах“, че не дават ( „Хамаз“) ранените палестинци да се извозват от чакащите ги линейки в Египет, че става дума за нещо като политика на агресия на „Хамаз“ към собствения му народ!
  Този митрополит неглижира всичко това и е пристрастен и необективен!

  Има ли достойнството този, който ми изтри мнението да се легитимира, макар и с никнейм?

 4. refab каза:

  -да се вижда, че някой е писал нещо по темата, което е било неприемливо за някой от редакторите или за сайта като цяло!…Какво мислите за моето предложение?…Може би ще Ви питам за мнението Ви и на лична бележка, защото някой …. (изтрито поради автоцензура) може пак да изтрие всичко, вкл. и настоящия текст, който пиша по принуда (след изтриването)!

 5. refab каза:

  моментно дефектиране на системата!

  Поднасям моите ИЗВИНЕНИЯ!

 6. portos каза:

  Аз не мога да ви разбера, в случая, що са странни птици се показвате. Толкова ясно човекът призовава да престане една конкретна агресия на едно конкретно място.

  Палестина, Цион, танкове, камиони и линейки – какви глупости говорите бе?!

  Избиват хора и един от духовните водачи отправя общочовешки послания да се намеси международната общност. Пък вие – хак им било. Че излезте малко от виртуалната правда!

  ……..

  г-н Рефаб, леко злорадствам, че системата ви е изтрила мъдрите коментари… Защо се разгневихте първоначално? Изгубихте възможност да се препрочитате ли? 🙂

 7. Дон Кихот каза:

  Пак ли си махмурлия? Под „агресия“ се разбира непредизвикано насилие, а тук имаме точно обратното – защитна реакция на единствената демократична държава в Близкия Изток – Израел, срещу геноцида, провеждан от една терористична фашизоидна организация. Стига комунистически клишета!

 8. refab каза:

  Мен още не ме гони чак дотам графоманията, че да държа на всяка цена да се „препрочитам“!… Ако и моята такава, напредне като твоята, тогава може да основем с теб клуб на религиозно-форумни графомани!;-)
  А иначе-по-отговорно, Портос, не сме в детска градина, където като има някакво щипане или теглене на коси, просто да се разделят децата, и да се реши въпроса, при това, дори и без да се разбере „кой е започнал пръв“!

 9. andrey каза:

  Доне, Левски и Ботев също ще да са били смятани от високоуважаемото правителство на Високата Порта за „терористи“. Като онази реклама, дето щяла „да лепне тук“, и този термин лесно се лепи, трудно се отмива. Има обаче разлика между борбата на един народ за свобода и изкуствената кауза на самотника-терорист.

 10. refab каза:

  andrey смята, че Левски и Ботев са едва ли не идентични? на Хамас, и че Хамас, като не са с „икуствена кауза на самотник-теоррист“ са ……!? Кажи какви, andrey!…Дай завършек на плодотворното ти интелектуалното усилие!Кажи какви са Хамас!……andrey-чо…, хайде!

 11. borbi каза:

  „Хамас“не е ли създадена,обучена,финансирана,въоражена от сега преследващите я.“Кризата“ вЕвропа?Нашият свят си има своите „лидери“,личности само поколенията се менят.Можем само да се молим.Не съм съгласен с убиването на невинни,нито на“виновни“.

 12. Дон Кихот каза:

  „Ваши пророки – наши пророки“. Речь Патриарха Алексия II, произнесенная 13 ноября 1991 г. в Нью-Йорке на встрече с раввинами. – http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=67852&cf=

 13. andrey каза:

  Гледната точка на един честен израелец:
  http://zavtra.ru/cgi//veil//data/zavtra/09/790/53.html

 14. Дон Кихот каза:

  Митрополит Амвросий (Ленис)
  Папа, Патриарх и… объединение Церквей
  http://www.rusk.ru/st.php?idar=154155#_ftn1
  10.01.2009

 15. angel4o каза:

  Това е превод на част от статия за вестник Ал-Нахар на православния митрополит на Библос и Ботрис (планината Ливан) Жорж Ходр – …И ако “тероризъм”, “араби” и “мюсюлмани” в западното съзнание са станали синоними, не е ли това началото на нов и безкраен кръстоносен поход, основен на две народни приказки. Първата е, че Западът е християнски, а втората, че ислямът е износител на война и терор. Няма ли това да доведе до заключение сред различните мюсюлмански групи, че християните (без значение от местополжоението) сме съюзници на Запада и приятели на Израел? … Проблемът е, че американците се самопоставиха за “съдии на земята”, прилагайки не Правосъдие, а някакво тяхно правосъдие, навсякъде където пожелаят и интересувайки се само от себе си. Нещо повече, решиха, че Израел може да нарушава всички резолюции на ООН, освен това Израел се постави или беше поствавен от американците за “съдия на Близкия изток”.

  Единственият терорист в Близкия Изтоке държавата Израел и докато тя съществува никога няма да има мир!

 16. Yasen каза:

  Като морален казус ситуацията е проста. Нахълтваш, въоръжен до зъби, в нечий дом. Изтрепваш половината семейство, другата половина разгонваш- кой на улицата, кой в килера се свил, кой в мазето… Биеш ги и ги тормозиш до насита, а при всяка немощна съпротива викаш големите мутри- твои приятели от детинство. В тая ситуация, да ви кажа, безочие е да се оплакваш колко лош характер имат жертвите ти, колко са диви и нецивилизовани! Безочие е да се възмущаваш, че понякога реагират не според висшите принципи на благородството и справедливостта. Безочие е да ги обвиняваш в тероризъм. Още по-неприятно е, когато опитваш да изтъргуваш страданията на свои съплеменници от времето на войната срещу индулгенция и картбланш да вършиш същите престъпления, от които се оплакваш.
  Надявам се, разбрахте кои са героите в горното описание?