Джон Милбанк: Секуларността има тоталитарни наклонностиМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Fr Pavel каза:

  Буклеты схем для вышивки икон в смешанной технике (крестик+бисер). – http://depositfiles.com/en/files/q5zh1cydm

  Арт.410 Образ Смоленской Пр.Богородицы
  Арт.420 Георгий Победоносец
  Арт.421 Образ Б.М.Умиление
  Арт.428 Образ Пр.богородицы
  Арт.436 Остробрамская Пр.богородица
  Арт.442 Леушинская Пр.Богородица
  Арт.447 Сикстинская Мадонна
  Арт.448 Казанская Пр.Богородица
  Арт.452 Образ Пр.Богородицы „Умягчение злых сердец“
  Арт. 454 Образ Владимирской Пр.богородицы
  Арт.461 Пр.Богородица „Неувядаемый цвет“

 2. Браво! каза:

  От встъплението се разбира, че господинът нищо ново не е открил, като се има предвид същността на православието да запазва своята автентичност вече 2000 години. Това понятие – радикална ортодоксия е много дразнещо, като се има предвид че назовава всъщност православието като такова.

  Би било интересно да ми отговорят редакторите на сайта, дали чистотата на православието е радикализъм за тях – за протестанти и католици го разбирам, но за хора,които се идентифицират като православни е най-малко страннно!

 3. Стефан Чурешки каза:

  Грамотната история е много страшна наука с големи възможности. Така например както на езика на комунистите може да се преведе религиозната лексика, така и на езика на религията може да се преведе комунистическата лексика, защото историческия материализъм на комунистите е форма на юдейското разбиране за земната материя като средство за връзка с Бога, от което произтичат Божии актове и намеса в рационален и мистичен характер за човека. Ако комунизмът беше потръсил съвпадение между неговите представи и представите на ортодоксията, но истинската ортодксия, не формата на византинизъм, която ни предлага вселенското православие, то той никога нямаше да рухне и да бъде оспорен, а Тодор Живков щеше да бъде канонизиран за светец на БПЦ. Защото комунизмът ни казва – трайте и работете за светлото бъдеще на хората на Земята, БПЦ ни казва трайте и се жертвайте за светлото отвъдно бъдеще, т.е. наградата на Небесата. А денги?
  http://www.bg-history.info/5410/Za-viarata-i-idolite-na-istoriiata.html