Черно море: Заради туристите от арабските страни строят джамия на Златни пясъци


Източник: в. Черно море

Джамия да бъде построена на Златни пясъци предлага председателят на мюсюлманското настоятелство във Варна Абиб Арабаджиев. Той и районният мюфтия Билял Даржан вече сондират идеята. Говорихме с общинския председател на ДПС Янко Станев, ще обсъдим бъдещия проект и с акционерното дружество на Златни пясъци, община Варна и областната администрация, обясни Арабаджиев.

От много години негови приятели от различни арабски страни, които летуват у нас, се оплаквали, че по време на почивката си на Златните няма къде да се помолят. А мюсюлманите свеждат глави пред Аллах 5 пъти на ден. Голямата им молитва е в петък на обяд.

За да се помолят, те ходят до Варна – в джамиите "Азизе", "Айрие" и най-новата в квартал "Аспарухово". Така те губят много време от почивката си.

На Златните има православен храм, а няма мюсюлмански. Това също не правело добро впечатление на туристите от арабските страни, разказа още Абиб Арабаджиев.

Не искаме голяма и помпозна джамия на Златни пясъци. Все пак това е курорт. Идеята ни е да се построи малка джамия, която много ще улесни нашите гости от арабските страни, обясни още Абиб Арабаджиев.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...