Папа Теодор ІІ ще посети Мадагаскар


L’Express de Madagascar

Вярващите от православната общност в Мадагаскар ще бъдат зарадвани от предстоящото посещение на духовния си водач. Папата и патриарх на Александрия и на цяла Африка Теодор ІІ се очаква в Антананариво на 14 февруари.

Натоварен график очаква религиозния водач, който ще остане 15 дена на острова. Освен срещата с малгашките власти, престоят му ще бъде белязан и от освещаването на нова църква в Толяра.

Хиляди вярващи ще могат да се възползват от визитата. Тържествена литургия ще бъде отслужена в спортната зала в Махамазина за православните вярващи от столицата. Папа Теодор ІІ ще направи пастирска обиколка и в Махаджанга.

Мадагаскар посреща за втори път духовен водач на Православната църква, след посещението през 2004 година на покойния предшественик на патриарх Теодор.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...