Частично изгорена иконаМоже да харесате още...

1 Отговор

 1. Владислав каза:

  Каква реакция, нали?… Точно с това, че те гневно крещят, палят знамена и църкви, убиват хора, заплашват с война (която винаги са водили) – за пореден път показват, че са „зли и безчовечни“ и че наистина нищо не са донесли на света, освен невежество, насилие, терор, жестокост, мракобесие…

  И как ли да не е така – с такъв „пророк“?… виж http://www.balkanpeace.org/temp/heads1.jpg

  Защо не прочетем нещо от Св. Иоан Дамаскин за исляма? Той не е знаел нищо за никакъв „европейски съюз“, изискващ лицемерна „религиозна толерантност“ (угодничество) и пр. модерни изобретения. Просто е писал и е говорил истината. Сигурно е бил готов да умре за нея. Едва ли е ценял „глобалната политика“… Сега той не е на мода. Подлагаме се уж „в името на мира“ и предаваме Истината – Христа. „Мир“ срещу лъжа = лъжа върху лъжа. Какво ни остава тогава?

  Да не беше говорил папата изобщо нищо! А сега – „подви опашка“… Срамно е! По-добре да не казваш нищо, за да не „разлайваш кучетата“. Защото започнеш ли да говориш, си длъжен да продължиш и да кажеш всичко. Истината – до край. Но на кого? Могат ли да я слушат всатанените люде? Каква реакция очакваше от тях?

  Жалко. Надявах се да е по-мъдър, наистина.