Вселенският патриарх посети архиепископ Христодул


Източник: ERT

Вселенският патриарх Вартоломей тази сутрин посети архиепископ Христодул в болница “Аретио”, Атина. Патриарх Вартоломей остана половин час с Атинския и на цяла Гърция архиепископ Христодул. В свое изявление след посещението патриарх Вартоломей каза, че архиепископът е в добро настроение и с бодър дух и е говорил по църковни въпроси.

Той каза още, че е разговарял с неговите лекуващи лекари, които дават много оптимистична прогноза за здравето му, като добави, че неговото упование е в Бога. Патриарх Вартоломей каза, че за него е било братски дълг и задължение да посети архиепископ Христодул, който го е посещавал два пъти за именния му ден, и пожела скоро отново да се срещнат при по-добри обстоятелства.

Вселенският патриарх, който е придружаван от Иконийския митрополит Теоклит и главния секретар на Патриаршията, архимандрит Елпидофор, беше приет на летище “Елефтериос Венизелос” тази сутрин от гръцкия министър на образованието Мариета Янаку, както и от представители на Светия Синод на Еладската църква. Вселенският патриарх е разговарял по телефона с архиепископ Христодул веднага след постъпването му в болница миналата седмица. Днес той направи светкавична визита до Атина и ще се върне в Истанбул същия ден.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...