Въвеждането на етичен кодекс ще направи европейските медии по-предпазливи спрямо религиозните теми


Еврокомисарят по правосъдието, свободата и сигурността Франко Фратини заяви пред британския вестник “Дейли Телеграф”, че в ЕС се обмисля възможността за създаване на етичен кодекс за европейските средства за масова информация, съобщи агенция Фокус.

Според Фратини, подобна мярка ще направи медиите по-предпазливи, когато засягат теми, свързани с религиите. Комисарят допълни, че по този начин ЕС ще покаже готовността си да регулира правото на свобода на словото.

Във връзка с протестите срещу публикуването на карикатури на пророка Мохамед в редица вестници, Фратини заяви, че рисунките вероятно са предизвикали чувство на “унижение” сред мюсюлманите в Европа, което налага необходимостта от създаване на подобен кодекс.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...