В Москва се откри фестивал на православните медии


Днес в Москва се откри Вторият фестивал на православните медии. Представени са повече от 100 телевизии, вестници и други средства за масова комуникация.

Митрополит Климент Боровски, съпредседател на организационния комитет на форума, заяви в интервю, дадено на Патриархия.ру, че Църквата оценява много високо ролята на медиите за формирането на общественото съзнание и цитира Негово Светейшество руския патриарх Алексий, според когото "Църквата е изправена пред важна мисионерска задача – да се научи да проповядва, използвайки широко възможностите, които дават днес средствата за масова информация".

Кулминационна точка на форума ще стане връчването на премиите "Вяра и слово" в залата на църковните събори на московския храм "Христос Спасител" с участието на Негово светейшество патриарх Алексий.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...