Главата на гръцката църква призова за прекратяване на насилието в страната


Предстоятелят на Еладската православна църква, Атински архиепископ Йероним, който в момента все още е в Москва по повод на погребението на руския патриарх Алексий II, днес се обърна към сънародниците си с призив за прекратяване на насилието, което започна в събота в Гърция.

Гърция се намира в хаос след убийството на 15-годишно момче от полицай, като размириците са обхванали най-големите градове на страната.

"Смъртта на младежа е трагедия, която няма да се премахне с палене и рушене. Ситуацията може да бъде преодоляна само с общи усилия на обществото, на църквата и на партиите", заяви архиепископ Йероним пред медиите.

Протестиращите младежи в Гърция предизвикаха масови безредици, причиниха множество пожари и нанесоха на страната щети за стотици милиони евро.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...