Евродепутат: Знамето на Европейския съюз символизира Покрова на Божията майкаМоже да харесате още...

2 Отговори

 1. Альоша каза:

  Големи думи е казал заместник-председателя на Европарламента. За комплиментите относно Русия мога да се съглася, но че знамето на ЕС символизира Покрова Богородичен дълбоко се съмнявам.За него като католик -да, но за основателите на Европейската общност – едва ли!? Да не забравяме, че „звездите“ са пентаграми, т.е. те имат ционистки произход и замисъл, още повече, че Европейския парламент отхвърли християнската вяра в Бога в своята Конституция. От което следва, че щом не са боголюбци те са богоборци.

 2. Владислав каза:

  Аз възприемам казаното доста положително. В края на краищата г-н Мауро не е направил официално изявление от страна на Европарламента. Затова не може да се обвинява в лицемерие. Казал е личното си мнение.
  Но за мен е особено ценно това, че един такъв вицепрезидент мисли с християнски категории. Всички да са богоборци, без един – и това е вече нещо! Може да е католик, но поне не е мюсюлманин. (Кой както иска, но аз правя рязка граница между двете!)
  Що се отнася до звездите – не бива да са шестолъчки, че са еврейски; петолъчките били пентаграми; а какви ще са четирилъчките? Про-НАТО-вски? А седмолъчките? Седем е „магическо число“, та може би ще са „нумероложки“, тоест – пак ще са ни „криви“? Това е параноя! Във всеки случай, важни са не символите сами по себе си, а смисълът, който се влага втях. А г-н вицепрезидентът явно не влага подобен (юдейски) смисъл, а напротив – християнски.
  Всеки християнски „изблик“ в Европа трябва да се насърчава, а не да се оплюва; иначе ще режем клона, на който самите ние седим. И никак не ме интересува, ако е католик. Нещата са толкова зазлели, че приемам свидетелство за Христа даже от такъв. Алтернативата е мракобесие и терор под сянката на полумесеца или пълно разложение и загиване поради атеизма.