Завърши визитата на делегация на Вселенската патриаршия в МоскваРомфея

Вчера в резиденцията на патриарха на Москва и цяла Русия в Даниловия манастир в Москва се състоя заключителната среща на делегацията на Константинополската патриаршия, оглавявана от предстоятеля на Гръцката архиепископия в Америка – Негово високопреосвещенство Димитриос, и представители на Московската патриаршия.

 

Архиепископ Димитриос изрази задоволство от видяното по време на визитата му, от евангелските сюжети в московския Кремъл, както и от участието му в съвместната литургия в Успенската катедрала. От името на Вселенския патриарх Вартоломей той поздрави Негово светейшество патриарх Алексий, предаде братския поздрав на своя патриарх и желанието му да работят заедно. На свой ред патриарх Алексий изтъкна, че и Руската православна църква би желала сътрудничеството с първата по чест първосветителска катедра в православния свят да бъде също така успешно и братско.

Днес делегацията на Гръцката православна църква в Америка завършва визитата си.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. ieromonah Ioan каза:

    „……сътрудничеството с първата по чест първосветителска катедра….“ , тия дали са чували за една съборна и апостолска Църква? Струдничат си все едно са фирми и каква чест търсят, те Евнгелието чели ли са?