Започна футболният турнир за купата „Ватикана”


Източник: радио Ватикана

На 5 март бе дадено началото на футболния турнир за Ватиканската купа. В него ще си оспорват първенството 8 любителски отбора, формирани от ватикански служители.

Сред отборите са тези на Швейцарските гвардейци, Папската жандармерия, Ватиканските музеи и други смесени отбори, включващи служители от различните ватикански ведомства. Мачовете ще се играят на игрищата на Фондацията “Кавалери на Колумб”.

Първите спортни прояви във Ватикана започват през 1972 г. обясни Серджо Валчи, отговарящ за футболната дейност на ватиканските служители. Духът, който обединява участниците, е не само любовта към футбола, но също така е духът на единение между ватиканските служители, допълни Серджо Валчи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...