Ислямисти изклаха християнско издателство в ТурцияИзточник: News.bg

Кървава средновековна вендета се разигра днес на обяд в югоизточния турски град Малатия, коментират световните медии.

Крайни националисти влязоха в издателството и хладнокръвно изклаха трима от намиращите се по обяд служители на издателството "Зирве" (връх).
Четвъртият ужасен от бруталната гледка на сподавящи се в предсмъртните хрипове свои колеги предпочел да скочи от третия етаж и е настанен в болница в опасност за живота си и сериозни наранявания.
Полицията, въпреки че е задържала шестима души, предупреди, че разследването продължава.

Медиите съобщават, че през последните седмици издателството „Зирве" (Връх) е било обект на заплахи от страна на крайни турски националисти.

Генералният директор Хамза Озант потвърди пред Си Ен Ен-тюрк, че изкланите негови колеги от Малатия са получавали заплахи с искане да спрат разпространяването на Светото писание, ако искат да спасят живота си.
Телевизията не изключи възможността за клането да е виновен турския клон на радикалната шиитска групировка „Хизбула", която се радва на финансово благоденствие от Техеран и се обявява за създаването на независим Кюрдистан в Югоизточна Турция.

Разигралата се драма потресе турското общество, устремило се през последните седмици за членство в ЕС.

По ирония на съдбата турският журналист от арменски произход Хрант Динк, който беше застрелян в Истанбул на 19 януари, беше родом от Малатия. От същия град е и Мехмед Али Агджа, станал известен по света с атентата срещу бившия папа Йоан Павел II, така и с атентати срещу прозападни журналисти през 80-те години на миналия XX век.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

11 Отговори

 1. saluti каза:

  Бог да ги прости горките жертви!

  Сто на сто ще се появи сега по телевизията някой зализан говорител на мюсюлманите да обясни как ислам значи мир и всичките християни сме ужасни, дето ги обвиняваме в лоши работи…

  Шокирана съм и съм отвратена за пореден път от безобразието на тези хора.

 2. Liturgist каза:

  Не помня в съвременната история реципрочно събитие от страна на християни спрямо мюсюлмани. Крайно време е да се спре лакейниченето пред исляма и да се заяви високо това, че в самата му същност , а не в отделни негови представители, се крие тази верска непоносимост стигаща до пароксизъм и нечувана варварщина. Бог да прости и да упокои душите на тези мъченици в селенията на праведните!!!

 3. drmartens каза:

  Ислям и мир са две взаимоизключващи се понятия. Всички мюсюлмани при Аллах – само така ще има мир.

 4. pepi каза:

  Бог да ги прости…,но това е пътя на християнина….не съдете мюсюлманите,а четете правилно… „Крайни националисти…“,демек хора за ,които ВЯРАТА е средство….нима у нас си нямаме същите Лумпени….само дето не им стиска….

 5. dikovski каза:

  Явно е, че и тук не става дума за вяра, а за политика. И у нас е така. Ако Доган не ислямизира населението на определени райони, ще дойде време да напусне не само парламента, но и политиката. Но за съжаление България не е православна държава. А и някои хора имат сметка от това. Нека само сравним като брой построените християнски храмове и построените през последните години джамии. И ще видим накъде отиваме. Но за управляващите атеисти е по-добре ислям, отколкото православно християнство.
  Е какво остава да кажем освен: Бог да пази България! Защото не се знае, дали утре такива кървави разправии няма да има и у нас. При този напредък на исляма и при това влияние на ДПС върху политиката.

 6. Дон Кихот каза:

  Очаквай лудите от форума да изколят еретиците от „Покров“!

 7. лъчезар каза:

  Доон Кихоте,ти нормален ли си?

 8. Vladimir79 каза:

  Дон Кихот, какво искате да кажете?

 9. drmartens каза:

  Колкото до атеистите били те заблудени или не са нещастници.

 10. salahadin каза:

  Останалите просто май-не сте в час и живеете с перде пред очите. Пак поздрави за Дон Кихот
  Наистина се смях с глас!!!

 11. o.stanimir каза:

  Питам аз недостоиния свещенослужител още 17 години трябва дасе покланяме и молим на политиците наи после да въведем желаното ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНСКО ВЕРРОУЧЕНИЕ.Благодатния огън над кого слезе маиче при ислямците не никога няма да слезе .БРАВО на ДиковскиБОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ