Кадафи: Европа ще стане ислямски континент


Източник: Седмица.Ру

Триполи. Либийският президент Муамар Каддафи е убеден в неизбежността на мирното ислямизиране на Европа в течение на няколко десетилетия. "В момента в Европа има 50 милиона мюсюлмани. Това е знак, че Бог благоволи към ислямската победа в Европа – победа без саби, пушки и сражения. Петдесетте милиона мюсюлмани ще превърнат Европа в ислямски континент в течение на няколко десетилетия", заяви той в ефира на телевизионния канал "Ал-Джазира".

Според Кадафи членове на Евросъюза вече са Албания и Босна, в които преобладава мюсюлманското население. А встъпването на Турция в ЕС ще добави, по думите му, още допълнителни 50 милиона привърженици на исляма в Европа.

"Европа, както и Америка, е в затруднение. Тя е принудена да се смири, че ще стане ислямска с течение на времето – в противен случай тя ще трябва да обяви война на мюсюлманите", заяви либийският лидер.

Той подчерта, че в представите на привържениците на исляма Мохамед е пророк не само на арабите или мюсюлманите като цяло, но и на "всички хора". "Той (Мохамед) е отменил всички предшестващи религии. Ако Иисус беше живял по времето на пратеничеството на Мохамед, той също щеше да стане негов последовател. Всички хора трябва да бъдат мюсюлмани", заяви Кадафи.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...