Нова митрополия на Вселенската патриаршия в Сингапур, нов митрополит на Хонг КонгOrthodoxia.be

Комюнике на секретариата на Светия Синод на Вселенската константинополска патриаршия от 9 януари 2008 година съобщава, че на заседанието от същия ден Светият Синод е създал нова Сингапурска митрополия с юрисдикция над следните държави: Индия, Индонезия, Малайзия, Пакистан, Афганистан, Малдивите, Бангладеш, Непал, Бутан и Шри Ланка. Досега тези страни бяха в състава на митрополията на Хонг Конг.

Архимандрит Нектарий Цилис, протосингел и проповедник в митрополията в Самос и Икария, е бил единодушно избран за нов митрополит на Хонг Конг (Китай, Тайван, Филипините, Тайланд, Лаос, Виетнам, Камбоджа и Мианмар). Ръкоположението на новоизбрания митрополит ще бъде извършено в патриаршеската катедрала „Свети Георги” – Фанар в неделя, 20 януари 2008 година.

Новият митрополит на Хонг Конг е роден през 1969 година в Полигирос, близо до Йоанина (Гърция). Завършва богословие в Атинския университет. През януари 1990 година е ръкоположен за дякон, през 1995 за свещеник. В началото служи в митрополията на Пирея (1990-2001). Малко по късно става протосингел и проповедник в митрополията в Самос и Икария (2001-2007).

Освен това, Светият Синод е избрал единодушно архимандрит Даниил Зелински, викарен епископ на митрополит Константин Иринополски (начело на украинските енории в Съединените щати) за епископ на Памфилия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...