Папата похвали католико-православните академични връзкиМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. gaitan vejdu каза:

  Негово светейшество Римският папа, за пореден път ми допада и забележете – ТВЪРДЕ.

  Е, тази дума, неясна ми
  съвсем: „икуменическо..“, доволно яко ме смущава, но това май е повече от простата ми кратуна, която не различава понятията зад думите …

  Де бре, някой по-запознат, нека светне празноглавите, като мен, само с няколко думи, читави ли са тези реверанси на добра воля.
  В смисъл, не ви ли уподобяват те на някакви дежурни рапортувания, досущ като от времето на Студената война, когато на лице са се размняли топли усмивки (горещи комюникета на Първа страница!), а в действителност са се фабрикували студени оръжия.

  Не лъжа.
  Звуча шегаджийски, понеже съм смутен от обстоятелството, че аз – палякът обсъждам толкова изявени люде.
  Но най-искрено споделям, че папа Бенедикт 16 ми е допадал вече с поне пет свои позиции по важни въпроси, касаещи живеенето по тази благословена от Бога планета.

  –––

  Приемете с усмивка, умолявам, и бъдете снизходителни към моята наглост, плс!

 2. kgmgeo каза:

  Gaitan Vejdu, много си готин!!!
  Ако наистина не знаеш за какво става дума, бих ти препоръчал да прочетеш книгата „Православие и икуменизъм“ на архим. Серафим Алексиев. Няма по-добра книга по този въпрос. 🙂

 3. gaitan vejdu каза:

  за щедрата ласкава оценка и трижди повече за препоръчаната книга! 🙂

  Обаче, виж сега …

  Проблемът с книгите не се състои в тяхната липса или наличие, а в належащата нужда да бъдат прочетени, че и осмислени подобаващо.

  Именно поради това, на мен книгите яко ми образуват нерви и аз всячески ги избягвам, загрижен за здравето свое и това на околните. Щото нервирам ли се, мааани бегай ….

  ––
  Жив бъди, човече, и приеми с усмивка! 🙂