Продължава издирването на чудотворната Богородична икона


Източник: ERT.gr

Гръцката полиция продължава да търси безценната икона на Пресвета Богородица, която беше открадната от скалния манастир Елона в южния гръцки град Леонидио. Стотици православни гърци се стекоха в манастира през последните два дни, за да засвидетелстват вярата си в Пресвета Богородица и да предложат своята помощ и съчувствие на игуменката на манастира. Депутатите Петрос Татулис и Димитрис Репас са сред тях. Изтъквайки голямата църковна и емоционална стойност на иконата, Би Би Си също излезе с коментар по това светотатствено деяние.

Всички материали, събрани досега от вътрешността на църквата, са изпратени в полицейските лаборатории. Полицията щателно проучва отпечатъците, открити по счупеното стъкло, както и генетичен материал от единия от извършителите, като се надява те да помогнат за залавянето на крадците на чудотворната икона.

От петък насам стотици вярващи се молят на Пресвета Богородица да извърши своето чудо, както казват те, и да се върне иконата в историческия манастир.

Скръбта на хората, живеещи в районите около манастира, е толкова дълбока, че в събота беше отменен голям местен фестивал, който привлича хиляди посетители.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...