Предполага се, че ислямисти са разпънали католическия свещеник Том Узуналил в Йемен



Pray-for-FR-TomСпоред виенския кардинал Кристоф Шьонборн ислямисти, които са заплашили, че ще разпънат католическия свещеник Том Узуналил в Йемен, са изпълнили заплахата си на Велики петък, съобщават австрийски медии.

56-годишният отец-салезианин, който е от Индия, бе отвлечен от джихадисти на 4 март, докато се молел в параклиса при центъра за възрастни и болни хора на Мисионерките на любовта в Аден. При нападението бяха убити четири сестри от ордена на Майка Тереза и още 16 души от персонала и доброволците.

Редица организации за човешките права се застъпиха за освобождаването на отец Том. Хиляди хора се молиха за него, както и за похитителите му да обърнат сърцата си и да се откажат от терора и варварствата.

Все още няма потвърждение за злодеянието от страна на Ордена на отците салезиани.

 

Източник: Catholic-news.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...