Първо съвместно издание на Тората, Библията и Корана в оригиналИзточник:
Eucharistie Miséricordieuse

Папа Бенедикт ХVІ е приел на 1 февруари делегация на Фондацията за научно изследване и междурелигиозен и междукултурен диалог, ръководена от митрополит Дамаскин Адрианополски (Вселенска Патриаршия), която му е предала резултата от своите първи усилия – съвместното издание на свещените книги на трите монотеистични религии – Тората, Библията и Корана, публикувани в оригинал и в хронологичен ред.

Папата е благодарил за подаръка и е напомнил, че е един от основателите на фондацията. Бенедикт ХVІ е изтъкнал, че идеята на първия проект е „да даде специфичен и положителен принос към диалога между културите и религиите”.

Той е призовал юдеи, християни и мюсюлмани да признаят съществуването на връзките, които ги обединяват, и да ги развиват. „Това беше идеята, която ни накара да създадем тази фондация, чиято цел е да открие най-същественото и най-автентично послание, което трите монотеистични религии могат да отправят към света през ХХІ век”, – е посочил главата на Римокатолическата църква. Той е изказал убеждението си, че работата на фондацията ще спомогне за нарастващото осъзнаване на всичко онова в различните съвременни култури, което съответства на божествената мъдрост и служи на достойнството на човека, а не е присвояване на името Божие и обезценяване на човешкото в човека.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...