Симпозиум “Гръко-римска благотворителност и християнско милосърдие”


Източник: DePauw University News

От 16 до 18 март 2007 г. катедрата по класическа филология към Университета “Дюпо”, Индиана, САЩ, ще бъде домакин на симпозиум “Гръко-римска благотворителност и християнско милосърдие”. Симпозиумът, който се провежда с подкрепата на фондация “У. К. Келог” чрез стипендия “Дейвид Стивънсън”, е безплатен и открит за всички.

“Целта на симпозиума е да изследва социалнополитическия и социокултурния контекст на благотворителната дейност в древността и връзката, ако съществува такава, между гръко-римското понятие за благотворителност и християнското разбиране за милостиня”, казва Жиню Лиу, асистент по класическа филология в “Дюпо”.

Изтъкнати учени от всички части на Съединените щати ще пристигнат в “Дюпо”, за да участват в кръгли маси и да говорят по теми като: “Езикът на благотворителността”, “Отношението на древните към бедните и бедността”, “Субсидии за атлетите в Римската империя” и “Благодеяние и чест в ранното християнство”.

Д-р Лиу казва, че събитието “ще бъде от интерес за преподаватели и студенти от различни специалности, а също така във връзка с много от темите на неотдавнашните университетски дискусии по етика".

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...