“Скай”: Масово преселение на атиняните преди Успение Богородично


Източник: Агенция Фокус

Все по-масово жителите на Атина и цялата област Атика напускат столицата по повод наближаващия християнски празник на 15 август – Успение Богородично, съобщава гръцкото радио “Скай”. Празникът е един от най-тачените в Гърция и е повод за атиняните да напуснат столицата. 200 хиляди автомобила вече са преминали (от петък) през двата основни изходни пункта на столицата. Километрични опашки са се заформили по редица основни пътни артерии.

От атинското пристанище Пирея днес ще бъдат осъществени 30 курса, а от това на Рафина – 19. Общо до навечерието на Успение Богородично са планирани 586 пристигания и тръгвания на кораби от трите пристанища на област Атика (Пирея, Рафина и Лаврио).

Силите на пътна полиция са мобилизирани, участва и хеликоптер на полицията, който наблюдава трафика. Мерките имат за цел да улеснят движението не само в центъра на столицата и по основните пътни артерии в Атика, но и на пристанищата, жп гарите, спирките на междуградските автобуси, на летището и на местата, където се извършват религиозни изяви.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...